Senioren zijn van onschatbare waarde

1 oktober is het de Internationale dag van de Ouderen. En als er over ouderen wordt gesproken, dan ontstaat vaak het beeld van eenzaam en zielig. Maar dat beeld doet onrecht aan de grote betekenis die senioren voor onze samenleving hebben, alleen al door het vele vrijwilligerswerk dat zij verzetten. Ouderen zijn daarmee van onschatbare waarde, vindt seniorenorganisatie KBO-PCOB.

Volgens cijfers van het CBS en de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving zijn er meer dan zes miljoen 50-plussers in Nederland en 43% daarvan doet wekelijks ruim zeven uur vrijwilligerswerk. Dat betekent dat wekelijks ruim 2,5 miljoen 50-plussers zich inzetten voor een ander. Belangeloos. Dat kan zijn met een middagje koffiedrinken met bewoners van een verzorgingstehuis, tot vertellen over de natuur aan kinderen. Gusta Willems van KBO-PCOB: “Naast al die vrijwillige inzet, hebben senioren ook heel veel kennis en levenservaring in huis. Kennis en ervaring die ze maar al te graag willen delen en dat doen ze ook. Die kant van senioren is in de maatschappij onderbelicht en mag best wel meer waardering krijgen.”

Magazine van KBO-PCOB

Om senioren in het zonnetje te zetten, staat er in het oktobernummer van het magazine van KBO-PCOB een ode aan de ouderen. Met prachtige en inspirerende verhalen van senioren die zich inzetten voor een ander. Ook is er een interview met Pieter Hilhorst, lid van de Raad voor de Volksgezondheid en Samenleving. Hij noem de actieve senioren een geschenk voor de samenleving: “Ze zijn een cadeau, alleen wordt dat niet altijd uitgepakt en is het ook niet altijd zichtbaar. Maar als deze ouderen één week zouden staken, zou er veel vastlopen in gezinnen, op scholen en in instellingen.”

Het magazine van KBO-PCOB is voor leden van KBO en PCOB en wordt mede dankzij vrijwilligers bij leden door heel het land bezorgd.

Lees hier meer over het magazine van KBO-PCOB.

Word lid!

Iedereen heeft zo zijn eigen redenen om lid te zijn. De één vindt het belangrijk dat de belangen van senioren goed behartigd worden, de ander gaat voor de vele voordelen die KBO-PCOB biedt of het mooie Magazine dat tien keer per jaar verschijnt. Sommigen genieten van de gezellige activiteiten met mensen uit hun afdeling, terwijl anderen zich actief inzetten als vrijwilliger. Wat u ook zoekt: wees welkom bij KBO-PCOB!