Schaf de kostendelersnorm af!

Op het Plein, naast de Tweede Kamer, kwamen verschillende belangengroepen bijeen om hun ongenoegen te uiten over kostendelersnorm, beter bekend als de mantelzorgboete. Ook directeur Marcel Sturkenboom was aanwezig, waarin hij namens de seniorenorganisaties KBO-PCOB, FNV Senioren en NOOM een belangrijke oproep aan de aanwezige Tweede Kamerleden deed: “Schaf de kostendelersnorm af!”

Behalve KBO-PCOB waren onder meer FNV, de Woonbond, NOOM en de Straatalliantie van de partij om hun ongenoegen te uiten over de kostendelersnorm. Zo waren er een aantal persoonlijke en schrijnende verhalen te horen, zoals van Melva, die met haar 53-jarige verstandelijk gehandicapte zoon samen woont. Ze helpen elkaar bij de dagelijkse dingen. Maar daar komt binnenkort misschien een einde aan: ze worden beiden gekort vanwege de kostendelersnorm en dat scheelt hun maandelijks zo’n € 350,-, die ze broodnodig kunnen gebruiken, waardoor ze gedwongen worden om apart te gaan wonen.

Vanwege deze schrijnende verhalen deed Marcel Sturkenboom, directeur van KBO-PCOB een dringend beroep op de aanwezige Kamerleden: “Schaf de kostendelersnorm af!”. Hij deed deze boodschap mede namens FNV Senioren en NOOM. Tot slot werd er een petitie, met dezelfde strekking, aan de Kamer overhandigd.

Kijk hier de toespraak van Marcel Sturkenboom terug.

Word lid!

Iedereen heeft zo zijn eigen redenen om lid te zijn. De één vindt het belangrijk dat de belangen van senioren goed behartigd worden, de ander gaat voor de vele voordelen die KBO-PCOB biedt of het mooie Magazine dat tien keer per jaar verschijnt. Sommigen genieten van de gezellige activiteiten met mensen uit hun afdeling, terwijl anderen zich actief inzetten als vrijwilliger. Wat u ook zoekt: wees welkom bij KBO-PCOB!