Rijbewijs 75-plussers tijdelijk langer geldig

blij achter het stuur

De tijdelijke verlenging van de geldigheid van het rijbewijs voor 75-plussers met maximaal één jaar, gaat per 1 december 2019 in. Dat heeft minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat op 13 november in een brief aan de Tweede Kamer laten weten.

In aanmerking

U moet vóór de verloopdatum van uw rijbewijs een Gezondheidsverklaring hebben ingediend bij het CBR. Ook gelden nog een paar andere voorwaarden. U ontvangt daarna bericht van het CBR. Daarin staat of u wel of niet in de regeling valt.

Als u uw verlopen rijbewijs mag blijven gebruiken, gelden wel een paar extra beperkingen. U kunt alleen in Nederland rijden, dus niet in het buitenland. U mag niet met vrachtwagen of bus rijden en uw verlopen rijbewijs is niet geldig als legitimatiebewijs.

KBO-PCOB Hulppunt CBR

Dreigt u in de knel te komen omdat u naar het buitenland gaat of een vrachtwagen rijdt? Bent u tijdig gestart met de procedure en het insturen van uw gezondheidsverklaring? Meldt u dan bij ons hulppunt. Dan kan KBO-PCOB u wellicht helpen door uw situatie onder de aandacht te brengen bij het CBR.

> Lees de informatie van het ministerie IenW

> Lees de informatie van het CBR