Rijbewijs 75-plussers tijdelijk langer geldig

De tijdelijke verlenging van de geldigheid van het rijbewijs voor 75-plussers met maximaal één jaar, gaat per 1 december 2019 in. Dat heeft minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat op 13 november in een brief aan de Tweede Kamer laten weten.

In aanmerking

U moet vóór de verloopdatum van uw rijbewijs een Gezondheidsverklaring hebben ingediend bij het CBR. Ook gelden nog een paar andere voorwaarden. U ontvangt daarna bericht van het CBR. Daarin staat of u wel of niet in de regeling valt.

Als u uw verlopen rijbewijs mag blijven gebruiken, gelden wel een paar extra beperkingen. U kunt alleen in Nederland rijden, dus niet in het buitenland. U mag niet met vrachtwagen of bus rijden en uw verlopen rijbewijs is niet geldig als legitimatiebewijs.

KBO-PCOB Hulppunt CBR

Dreigt u in de knel te komen omdat u naar het buitenland gaat of een vrachtwagen rijdt? Bent u tijdig gestart met de procedure en het insturen van uw gezondheidsverklaring? Meldt u dan bij ons hulppunt. Dan kan KBO-PCOB u wellicht helpen door uw situatie onder de aandacht te brengen bij het CBR.

> Lees de informatie van het ministerie IenW

> Lees de informatie van het CBR

Word lid!

Iedereen heeft zo zijn eigen redenen om lid te zijn. De één vindt het belangrijk dat de belangen van senioren goed behartigd worden, de ander gaat voor de vele voordelen die KBO-PCOB biedt of het mooie Magazine dat tien keer per jaar verschijnt. Sommigen genieten van de gezellige activiteiten met mensen uit hun afdeling, terwijl anderen zich actief inzetten als vrijwilliger. Wat u ook zoekt: wees welkom bij KBO-PCOB!