‘Radioaanbod voor senioren laat te wensen over’

Senioren zijn minder te spreken over de muziekkeuze van de publieke radiozenders. Dat blijkt uit de vele reacties die KBO-PCOB ontvangt op een ingezonden brief in ons ledenmagazine.

“De muziekkeuze verschilt nauwelijks meer van die van andere zenders”

Vooral NPO Radio 5 moet het ontgelden, nu de programmering is aangepast aan een breder en jonger publiek. ‘De muziekkeuze verschilt nauwelijks meer van die van andere zenders’, laat een briefschrijver weten.

Oeverloos gebabbel

De oudere luisteraar mist programma’s als de ‘muzikale fruitmand’ en ‘nostalgia’. Verder vinden de briefschrijvers het storend dat er door presentatoren tussen de muziek door ‘oeverloos gebabbeld’ wordt, waardoor er naar hun mening vervlakking optreedt. Aan de behoefte aan mooie rustige muziek, waaronder veel luisterliedjes van vroeger, wordt door Hilversum onvoldoende voldaan, menen veel oudere luisteraars.

Doelgroep vanaf 55 jaar

In een reactie laat een woordvoerder van Radio 5 weten dat het goed mogelijk is dat NPO Radio 5 voor de oudere doelgroep minder nostalgisch aanvoelt. ‘De doelgroep van NPO Radio 5 is namelijk vanaf 55 jaar. Ons muziekaanbod is de afgelopen jaren daarom breder geworden. We draaien classics, evergreens en titels die bijna nergens anders te horen zijn.’

En over het vermeende oeverloos gebabbel: ‘Omdat we een publieke radiozender zijn vinden we het belangrijk om muziek te combineren met nieuws, informatie en service.’

Op de hoogte blijven van al ons nieuws rondom onze belangenbehartiging?