Openbare toiletten belangrijk in iedere gemeente

Niet alleen buik- en blaaspatiënten, maar ook senioren, dagjesmensen en toeristen – alle mensen dus – hebben baat bij goede (openbare) toiletten. KBO-PCOB heeft samen met andere organisaties in de Toiletalliantie een missie: voor 2023 voldoende openbare toiletten in Nederland! U kunt lokaal helpen toiletbeleid op de agenda te zetten.

Op 21 november aanstaande wordt het Toiletsymposium georganiseerd. Dit congres is speciaal bedoeld voor gemeenten, omdat steeds meer gemeenten een ‘toiletbeleid’ hebben. We lezen het in de media en we merken dit uit ons dagelijks contact met diverse gemeenten.

Gemeenten spelen een belangrijke rol in het terugdringen van het tekort aan openbaar toegankelijke toiletten. Maar, beleid hebben is één, dat beleid uitvoeren is twee. Hoe pakt de gemeente het handig aan? En als de gemeenten geen toiletbeleid hebben, waar moeten ze dan op letten bij het opstellen van beleid?  We verwachten dat gemeenteambtenaren, college én raadsleden op het symposium handvatten krijgen om toiletbeleid concreet vorm te geven.

Toolkit gemeenten

Maar gemeenten hebben soms een zetje nodig. De Toiletalliantie heeft daarom ook voor lokale organisaties en vrijwilligers materiaal samengesteld om aan de slag te gaan in de eigen gemeente. Deze toolkit is te gebruiken om goede toiletvoorzieningen te realiseren in eigen dorp of stad. Zo kunt u het verschil maken voor inwoners die nu thuisblijven en tegelijkertijd gastvrij zijn voor bezoekers en toeristen.

Wilt u het toilettekort in uw gemeente ook aankaarten? De toolkit is te verkrijgen via onderstaande link:

> www.waarkaniknaardewc.nl/toolkit
> Ook voor meer informatie kijkt u op www.waarkaniknaardewc.nl

Word lid!

Iedereen heeft zo zijn eigen redenen om lid te zijn. De één vindt het belangrijk dat de belangen van senioren goed behartigd worden, de ander gaat voor de vele voordelen die KBO-PCOB biedt of het mooie Magazine dat tien keer per jaar verschijnt. Sommigen genieten van de gezellige activiteiten met mensen uit hun afdeling, terwijl anderen zich actief inzetten als vrijwilliger. Wat u ook zoekt: wees welkom bij KBO-PCOB!