Ook gordelroosvaccin beschikbaar door succesvolle lobby

Sinds 1 juni is het vaccin voor gordelroos beschikbaar. KBO-PCOB lobby is blij dat dit vaccin nu ook beschikbaar is door succesvolle lobby.

Al langer zet KBO-PCOB zich in om senioren beter te beschermen tegen ziekten. Waar lobby al succesvol was voor pneumokokken, is nu ook een vaccin beschikbaar tegen gordelroos. En dat is positief. Directeur Manon Vanderkaa: “’Bij ouderen kan gordelroos heel langdurige pijnklachten veroorzaken. Het geeft een soort zenuwpijn, waar gewone pijnstillers nauwelijks tegen helpen, ook morfine niet. Vandaar dat het van belang is om gordelroos te voorkomen. Dat het vaccin nu ook beschikbaar is, is ontzettend fijn voor senioren. En wij zijn blij dat onze inzet hieraan heeft bijdragen, want alle senioren verdienen de mogelijkheid om tegen ernstige ziekten beschermd te worden.’

Meer informatie over het vaccin en de manier waarop u deze kunt krijgen vindt u via deze link op de site van de RIVM.

Word lid!

Iedereen heeft zo zijn eigen redenen om lid te zijn. De één vindt het belangrijk dat de belangen van senioren goed behartigd worden, de ander gaat voor de vele voordelen die KBO-PCOB biedt of het mooie Magazine dat tien keer per jaar verschijnt. Sommigen genieten van de gezellige activiteiten met mensen uit hun afdeling, terwijl anderen zich actief inzetten als vrijwilliger. Wat u ook zoekt: wees welkom bij KBO-PCOB!