Omzien naar elkaar – Rutte-IV gebruikt motto KBO-PCOB

Seniorenorganisatie KBO-PCOB is aangenaam verrast dat voor het nieuwe coalitieakkoord van Rutte-IV hetzelfde motto is gekozen als KBO-PCOB al sinds jaar en dag hanteert: Omzien naar elkaar! Als het toekomstig kabinet het motto gebruikt, dan moet er wel op een juiste manier invulling aan deze woorden worden gegeven. KBO-PCOB gaat daarom graag het gesprek hierover aan.

Nog voor het coalitieakkoord officieel bekend is gemaakt, is het motto van Rutte-IV al gelekt en luidt in zijn geheel: ‘Omzien naar elkaar en vooruitkijken naar de toekomst’. Woorden waar seniorenorganisatie KBO-PCOB achter staat. Gusta Willems van KBO-PCOB: “Wij gebruiken ‘Omzien naar elkaar’ al jaren als ons motto. In deze coronatijd is dat zelfs uitgegroeid tot een steeds terugkerend mantra. Daar waar elkaar persoonlijk ontmoeten niet vanzelfsprekend is en daardoor eenzaamheid onder ouderen op de loer ligt, moet je juist naar elkaar omzien.”

Maar ook het tweede deel van het motto, vooruitkijken naar de toekomst, is KBO-PCOB niet vreemd. Willems: “KBO-PCOB is er voor de senioren van vandaag en morgen. De uitdagingen die er al zijn, en alleen maar groter worden in de toekomst, moeten nu al aangepakt worden. Denk aan seniorenhuisvesting, pensioenen en de zorg. Dus niet alleen vooruitkijken, maar ook aanpakken!”