Nu meer dan ooit, omzien naar elkaar

Het advies van dit demissionaire kabinet om voorlopig niet naar opa en oma te gaan en niet met de kleinkinderen te knuffelen onder de kerstboom, zal bij menig senior keihard binnenkomen. Voor KBO-PCOB is het daarom erg belangrijk dat iedereen extra zijn best doet om te blijven omzien naar elkaar.

Gusta Willems van KBO-PCOB: “Fijn dat er tijdens de coronapersconferentie speciale aandacht voor de oudere generatie werd gevraagd. Al is hetgeen wat gevraagd wordt, namelijk zo min mogelijk echt contact tussen de verschillende generaties te hebben, een grote opdracht. Willen we dit samen volhouden, jong en oud, moeten we met alternatieve methoden goed contact houden. Dus stuur een kaartje, bel elkaar een keer extra op en ga op een veilige manier op bezoek.”

KBO-PCOB is verder verheugd dat de boosterprikcampagne in een stroomversnelling komt en dat alle 60-plussers in principe de extra prik, voor het einde van dit jaar, kunnen krijgen. Willems: “Natuurlijk hadden we liever gezien dat dit nog eerder kon, maar dit is zeker goed nieuws. Nu maar hopen dat omicron geen roet in het eten gooit en dat deze boosterprikken voor menig senioren niet te laat komen.”

Word lid!

Iedereen heeft zo zijn eigen redenen om lid te zijn. De één vindt het belangrijk dat de belangen van senioren goed behartigd worden, de ander gaat voor de vele voordelen die KBO-PCOB biedt of het mooie Magazine dat tien keer per jaar verschijnt. Sommigen genieten van de gezellige activiteiten met mensen uit hun afdeling, terwijl anderen zich actief inzetten als vrijwilliger. Wat u ook zoekt: wees welkom bij KBO-PCOB!