Muziek voor elkaar – op de Spotify-afspeellijst van KBO-PCOB

Muziek geeft troost, maakt vrolijk en verbindt ons met elkaar. Om u een muzikaal hart onder de riem te steken, heeft KBO-PCOB de afspeellijst ‘Voor elkaar’ op Spotify gezet. Leden van KBO-PCOB kunnen daar muziek opzetten die hen blij maakt of waarvan ze weten dat het iemand anders blij maakt. Dat kan klassiek of pop zijn, van heel lang geleden of van recentere datum. En als we nou met zijn allen luisteren naar elkaars muziek, dan weten we dat we door alles heen verbonden zijn met elkaar. Veel luisterplezier!

Hoe werkt Spotify?

Met Spotify kunt u muziek ‘streamen’, dat wil zeggen: muziek beluisteren via het internet. Via Spotify kunt u miljoenen nummers beluisteren op uw computer, telefoon, tablet of (speciale bluetooth) speaker. Er is een gratis versie van Spotify, met reclame tussendoor, of een premium – betaalde – versie (€ 9,99 per maand).
Op Spotify kunt u de gewone albums en losse nummers van artiesten vinden, maar u kunt ook zelf een afspeellijst – playlist – maken. Bijvoorbeeld met al uw favoriete rock ‘n roll-nummers achter elkaar. En u kunt luisteren naar de afspeellijsten van anderen. Dat kan soms heel verrassend zijn. Met de leden van KBO-PCOB gaan we nu dus samen zo’n afspeellijst maken, voor elkaar. Hieronder leggen we uit hoe dat gaat.

Stap 1: maak een account aan

Om te beginnen met Spotify moet u eerst een account aanmaken. Dat is best eenvoudig te doen. Hoe? Dat hangt af van waarop u Spotify wilt installeren: op uw vaste PC, uw iPad of iPhone (van Apple) of op een andere (Android) tablet of smartphone.

In onderstaande filmpjes leggen we u stap-voor-stap uit hoe u Spotify kunt installeren (klik op het juiste apparaat voor het juist filmpje):

Stap 2: ga naar de KBO-PCOB-afspeellijst Voor elkaar

Heeft u Spotify gedownload en een account aangemaakt? Dan kunt u onze afspeellijst vinden door op deze knop te klikken:
KBO-PCOB-playlist Voor elkaar

Kijk naar onderstaand filmpje hoe het verder gaat.
Klik hier om te ontdekken hoe u de KBO-PCOB afspeellijst kunt beluisteren.

Stap 3: voeg een nummer toe aan onze Afspeellijst

Heeft u een nummer voor de KBO-PCOB-afspeellijst Voor elkaar? Stuur dan de titel van het nummer en de uitvoerende artiest naar playlist@kbo-pcob.nl.
De eerste vijf verzoeknummers van George Baker staan er al op. We zijn benieuwd naar uw verzoekjes!

Word lid!

Iedereen heeft zo zijn eigen redenen om lid te zijn. De één vindt het belangrijk dat de belangen van senioren goed behartigd worden, de ander gaat voor de vele voordelen die KBO-PCOB biedt of het mooie Magazine dat tien keer per jaar verschijnt. Sommigen genieten van de gezellige activiteiten met mensen uit hun afdeling, terwijl anderen zich actief inzetten als vrijwilliger. Wat u ook zoekt: wees welkom bij KBO-PCOB!