Mooiste afdelingsblad van Nederland

De redactie van het KBO-PCOB Magazine heeft in het najaar een wedstrijd uitgeschreven voor het mooiste afdelingsblad van Nederland. Maar liefst 118 inzendingen mochten we ontvangen. De jury was verrast door de kwaliteit van de bladen en door het enthousiasme waarmee ze gemaakt zijn. Het was moeilijk om uit zo veel moois een keuze te maken. Uiteindelijk zijn vijf bladen genomineerd. Deze werden beoordeeld door acht leden van het lezerspanel en twee medewerkers van KBO-PCOB die nauw contact hebben met afdelingen van KBO en PCOB. Elk jurylid kreeg de vijf genomineerde bladen en beoordeelde ze op algehele indruk, vormgeving, balans tussen tekst en beeld, afwisseling in onderwerpen/soorten tekst, is de tekst makkelijk leesbaar, overzichtelijk ed en is het blad zowel interessant voor jonge als voor oudere senioren?

Een spannend moment! Welk blad zouden zij het beste vinden?

De vijf beste bladen van 2020

  1. KBO-PCOB Tiel met Kruispunt (39 punten)
  2. KBO van Bemmel tot Doornenburg met Maije (37 punten)
  3. KBO/PCOB/OVA Almelo met het Seniorenjournaal (29 punten)
  4. KBO-afdeling Nieuwegein/Vianen met De Brug (27 punten)
  5. PCOB-afdeling Krimpen aan den IJssel met hun Nieuwsbrief (18 punten)

KBO-PCOB Tiel is de winnaar! Zij wint een reportage in het Magazine van KBO-PCOB én een workshop van onze hoofdredacteur en een vooraanstaande fotograaf van het Magazine.

Ook uw blad nog mooier maken? Lees de tips van hoofdredacteur Ingrid Nies van het Magazine van KBO-PCOB: Ga lekker mixen, let op het ritme en speel samen. Op www.kbo-pcob.nl/afdelingsblad staan tips en ideeën om een mooi afdelingsblad te maken, gebaseerd op de bladen die zijn binnengekomen. Kijk gauw of uw blad ook genoemd wordt!

Word lid!

Iedereen heeft zo zijn eigen redenen om lid te zijn. De één vindt het belangrijk dat de belangen van senioren goed behartigd worden, de ander gaat voor de vele voordelen die KBO-PCOB biedt of het mooie Magazine dat tien keer per jaar verschijnt. Sommigen genieten van de gezellige activiteiten met mensen uit hun afdeling, terwijl anderen zich actief inzetten als vrijwilliger. Wat u ook zoekt: wees welkom bij KBO-PCOB!