Minister Schippers onder de indruk van tabletcoaching door en voor senioren

Minister Edith Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) toonde zich donderdag 26 januari onder de indruk van het vele werk dat onze vrijwillige tabletcoaches verzetten.

Tijdens een kort werkbezoek aan KBO-PCOB dat plaatsvond in Studio Dudok in Den Haag,  ging de minister in gesprek met enkele vrijwillige tabletcoaches en KBO-PCOB-directeur Manon Vanderkaa. Ook vond er een beeldbelsessie plaats met ons 90-jarige lid mevrouw Post. Via deze beeldverbinding heeft de minister gehoord hoe waardevol de hulp van een  tabletcoach voor mevrouw Post is geweest en nog steeds is. Dankzij het unieke project ‘tabletcoaching’ van KBO-PCOB is mevrouw Post letterlijk aangesloten geraakt op de digitale wereld.

“Alle senioren aan de tabletcomputer”, zo hield Manon Vanderkaa de minister voor. “In drie jaar tijd is het ons gelukt om duizenden leden van deze boodschap te doordringen”. De tabletcomputer zorgt voor meer zelfredzaamheid, veiligheid en ontspanning. Zorg op afstand, de zogenaamde eHealth, neemt nu al een hoge vlucht. “Alleen al hierom is de tabletcomputer onontbeerlijk voor senioren”, aldus Manon Vanderkaa.

In totaal heeft de KBO-PCOB inmiddels 150 tabletcoaches door het hele land klaar staan om leden digitaal op weg te helpen. Elke maand komen er nog nieuwe coaches bij.

Minister Schippers sprak haar waardering uit voor het initiatief van KBO-PCOB en nodigt ons uit om onze ervaringen met haar ministerie te komen delen. Wordt vervolgd.