Mijlpaal in strijd tegen hoge parkeerkosten: nu al 25.000 handtekeningen!

KBO-PCOB startte onlangs een petitie als protest tegen de torenhoge parkeerkosten bij de Nederlandse ziekenhuizen. Inmiddels hebben meer dan 25.000 mensen getekend. De actie loopt nog door tot en met maandag 10 juni. Enkele dagen later gaat KBO-PCOB bij politiek Den Haag aandringen op maatregelen om een eind te maken aan de veel te hoge kosten voor het parkeren bij ziekenhuisbezoek. Enkele uitzonderingen daargelaten.

Patiënten en hun begeleiders of bezoekers die in het ziekenhuis moeten zijn, worden geconfronteerd met torenhoge parkeertarieven. Ziekenhuizen lijken parkeerders steeds vaker te gebruiken als melkkoe.

Grote ergernis

De petitie ‘Maak parkeren voor ziekenhuisbezoek weer betaalbaar’ geeft uiting aan een groot ongenoegen van veel senioren. Parkeertarieven bij het ziekenhuis kunnen oplopen tot wel €4,- per uur of €36,- voor een dagkaart. KBO-PCOB krijgt meldingen van leden die over een langere periode vaak in het ziekenhuis komen en hierdoor honderden euro’s kwijt zijn. Patiënten en hun begeleiders of bezoekers voelen zich gebruikt als melkkoe en bestempelen de parkeerkosten als een grote ergernis.

Aandringen op maatregelen

De petitie staat open voor alle Nederlanders die vinden dat de parkeerkosten bij het ziekenhuis moeten worden beteugeld. KBO-PCOB gaat de resultaten niet alleen delen met de Tweede Kamer, maar ook met het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen.

> De petitie is te bereiken via www.kbo-pcob.nl/parkeerkosten

Word lid!

Iedereen heeft zo zijn eigen redenen om lid te zijn. De één vindt het belangrijk dat de belangen van senioren goed behartigd worden, de ander gaat voor de vele voordelen die KBO-PCOB biedt of het mooie Magazine dat tien keer per jaar verschijnt. Sommigen genieten van de gezellige activiteiten met mensen uit hun afdeling, terwijl anderen zich actief inzetten als vrijwilliger. Wat u ook zoekt: wees welkom bij KBO-PCOB!