Medicijnverpakkingen: een bittere pil

Uit onderzoek (2020) van ReumaNederland blijkt dat veel mensen met reuma moeite hebben zelfstandig hun medicijn uit de verpakking te krijgen: voor bijna tweederde van de mensen is dit een probleem.

Mensen hebben niet genoeg kracht in de handen of vingers, het doet pijn en/of het materiaal is te hard of stug. De gevolgen zijn groot: bijna een derde van de mensen is afhankelijk van iemand anders om de medicijnverpakking te openen. En 1 op de 10 mensen gebruikt het medicijn verkeerd: ze slaan een dosis over, nemen het niet tijdig in, of het medicijn is beschadigd doordat de verpakking niet goed open ging. Het niet goed zelf kunnen openen van een medicijnverpakking heeft kortom gevolgen voor de therapietrouw en de zelfredzaamheid van onze achterban.

Wij ondersteunen de oproep van ReumaNederland om medicijnverpakkingen toegankelijker te maken. Wilt u ook de petitie ondertekenen? Dat kan via onderstaande knop.
Onderteken de petitie

Word lid!

Iedereen heeft zo zijn eigen redenen om lid te zijn. De één vindt het belangrijk dat de belangen van senioren goed behartigd worden, de ander gaat voor de vele voordelen die KBO-PCOB biedt of het mooie Magazine dat tien keer per jaar verschijnt. Sommigen genieten van de gezellige activiteiten met mensen uit hun afdeling, terwijl anderen zich actief inzetten als vrijwilliger. Wat u ook zoekt: wees welkom bij KBO-PCOB!