Mantelzorgwoningen ook in de toekomst vergunningsvrij

Minister Ollongren heeft toegezegd dat mantelzorgwoningen vergunningsvrij geplaatst kunnen blijven worden, óók als volgend jaar de nieuwe omgevingswet komt. KBO-PCOB vroeg hier samen met MantelzorgNL, ANBO en de Patiënten Federatie regelmatig aandacht voor. Alle organisaties zijn dan ook heel blij dat het gelukt is en we niet weer terug gaan naar een situatie dat gemeenten mantelzorgwoningen weer vergunningsplichtig kunnen maken.

De VVD en GroenLinks hebben zich hier hard voor gemaakt. Na verschillende lobbybrieven, debatten in de Tweede Kamer en kritische Kamervragen over de positie van mantelzorgwoningen in de nieuwe omgevingswet, was de minister overtuigd.

Mantelzorgwoningen

Door een mantelzorgwoning kan men voor elkaar zorgen wanneer dat nodig is, zonder reisafstand. Jaarlijks is er een verdubbeling van het aantal vragen over mantelzorgwoningen bij de Mantelzorglijn van MantelzorgNL. Een signaal dus mensen de behoefte hebben om dichtbij elkaar te wonen om voor elkaar te kunnen zorgen.

 

Word lid!

Iedereen heeft zo zijn eigen redenen om lid te zijn. De één vindt het belangrijk dat de belangen van senioren goed behartigd worden, de ander gaat voor de vele voordelen die KBO-PCOB biedt of het mooie Magazine dat tien keer per jaar verschijnt. Sommigen genieten van de gezellige activiteiten met mensen uit hun afdeling, terwijl anderen zich actief inzetten als vrijwilliger. Wat u ook zoekt: wees welkom bij KBO-PCOB!