Manon Vanderkaa ondertekent petitie: geef mantelzorgers een adempauze

Mantelzorgers zijn onmisbaar en verdienen met regelmaat een adempauze, zonder zorgen en gedoe. Daarom ondertekent KBO-PCOB-directeur Manon Vanderkaa de mantelzorgpetitie van magazine Margriet en MantelzorgNL. Manon Vanderkaa: “Het water staat mensen al vaak aan de lippen omdat de ondersteuning van mantelzorgers niet optimaal is.”

Er zijn in Nederland 4,4 miljoen mantelzorgers, onder wie veel senioren. Een deel van deze mantelzorgers geeft aan zich overbelast te voelen. Het regelen van vervanging, zodat ze weer even op adem kunnen komen, blijkt vaak heel moeilijk te realiseren. Het is voor mantelzorgers onduidelijk waar ze terecht kunnen en vervangende zorg is weinig beschikbaar. Ze worden van het kastje naar de muur gestuurd. Dit moet anders, vinden Margriet en MantelzorgNL, de initiatiefnemers van de mantelzorgpetitie. Mantelzorgers verdienen een weekje vakantie zonder zorgen en gedoe.

Waardig ouder worden

De belangenbehartiging van KBO-PCOB richt zich vaak op het versterken van de positie van mantelzorgers en het ondersteunen van de dagelijkse zorg die het mogelijk maakt dat senioren langer thuis kunnen blijven wonen. KBO-PCOB heeft zich met andere organisaties jarenlang succesvol verzet tegen de mantelzorgboete. En mantelzorg is één van de onderwerpen uit het Manifest Waardig ouder worden van KBO-PCOB, Omroep Max en ChristenUnie. Onlangs werd dit manifest kabinetsbeleid.

Onderteken de petitie

Wilt u meer lezen over de mantelzorgpetitie van Margriet en MantelzorgNL, en de petitie net als Manon Vanderkaa ondertekenen? Ga dan naar www.margriet.nl/mantelzorgpetitie

Lees al onze berichten over mantelzorg.

Word lid!

Iedereen heeft zo zijn eigen redenen om lid te zijn. De één vindt het belangrijk dat de belangen van senioren goed behartigd worden, de ander gaat voor de vele voordelen die KBO-PCOB biedt of het mooie Magazine dat tien keer per jaar verschijnt. Sommigen genieten van de gezellige activiteiten met mensen uit hun afdeling, terwijl anderen zich actief inzetten als vrijwilliger. Wat u ook zoekt: wees welkom bij KBO-PCOB!