Directeur KBO-PCOB Manon Vanderkaa in Top 100

KBO-PCOB-directeur Manon Vanderkaa staat op nummer 49 in de top 100 van De Dikke Blauwe. Deze top 100 geeft een overzicht van de meest invloedrijke mensen die in de private sector actief zijn op het terrein van publiek welzijn.

Manon Vanderkaa: “Het was een complete verrassing toen ik hoorde dat ik in de top 100 stond. Ik zie het zeker als een compliment. Het geeft toch weer aan dat we met KBO-PCOB zichtbaar zijn, en dat onze inzet voor senioren wordt gezien en gewaardeerd.”

De jury roemde de fusie tussen KBO en PCOB die Manon Vanderkaa wist te bereiken. En ook de wijze waarop de organisatie in rap tempo veranderde van een gesloten vereniging in de grootste Nederlandse seniorenorganisatie met oog voor alle ouderen.

Lokale afdelingen

De achthonderd lokale afdelingen binnen KBO-PCOB vormen de kracht van de vereniging. “Die maken verschil in het leven van de leden,” aldus Manon Vanderkaa.

Publiek welzijn

De Dikke Blauwe is een leidend opinieblad over filantropie. Het blad gaat over de activiteiten in Nederland voor het publieke welzijn, gericht op het verbeteren van de levensomstandigheden van anderen. ‘De Dikke Blauwe Journaal’ verschijnt wekelijks. Daarnaast komt er ook een jaarlijkse gids uit.

De editie 2018 van deze dikke jaargids (ruim 600 pagina’s) werd 22 november feestelijk gepresenteerd met de bekendmaking van de top 100. De lijst wordt aangevoerd door Nierstichting-directeur Tom Oostrom. Hij volgt daarmee prinses Laurentien van Oranje op, die vorig jaar op de eerste plaats eindigde.