Maand van de (digitale) veiligheid van start

April staat in het teken van (digitale) veiligheid. KBO-PCOB gaat samen met het ministerie van Veiligheid & Justitie en andere partners aandacht besteden aan verschillende vormen van criminaliteit, waar senioren regelmatig slachtoffer van worden.

Zo is iedere woensdag van april “gehacktdag”. Via onze social mediakanalen komen we met tips, wat te doen tegen digitale criminaliteit, zoals phishing en spoofing. Maar in april is er ook aandacht voor de babbeltruc, wat gewoon bij u aan de voordeur of op straat plaats kan vinden.

Babbeltiplijn

Er kan, net als vorig jaar, ook gebeld worden met onze Babbeltiplijn. Heeft u bijvoorbeeld vragen over digitale fraude, babbeltrucs of oplichting via WhatsApp, dan kunt u bellen met een van onze veiligheidsadviseurs via de Babbeltiplijn. Het nummer is 030 – 3400 655 en is van maandag tot en met donderdag, tussen 10.00 en 13.00 uur bereikbaar.

Kunt u tips gebruiken? Kijk dan vooral op onze “veiligheidspagina”.

Convenant

Om de maand extra gewicht te geven, ondertekenen KBO-PCOB, demissionair minister Grapperhaus, de politie, het CCV en andere ouderenbonden een convenant waarin we werken aan het verhogen van de weerbaarheid van senioren tegen de verschillende vormen van criminaliteit. Deze maand is hier een voorbeeld van, maar ook de webinars die over verschillende thema’s plaats zullen vinden. Meer hierover is te vinden op Maak Het Ze Niet Te Makkelijk.

Word lid!

Iedereen heeft zo zijn eigen redenen om lid te zijn. De één vindt het belangrijk dat de belangen van senioren goed behartigd worden, de ander gaat voor de vele voordelen die KBO-PCOB biedt of het mooie Magazine dat tien keer per jaar verschijnt. Sommigen genieten van de gezellige activiteiten met mensen uit hun afdeling, terwijl anderen zich actief inzetten als vrijwilliger. Wat u ook zoekt: wees welkom bij KBO-PCOB!