Kom met ventilatiecheck voor openbare ruimten

Het kabinet hoopt op weg naar een mooie zomer te zijn, voor alle Nederlanders. Om die hoop meer zekerheid te geven en de zomer nóg mooier te maken, pleit seniorenorganisatie KBO-PCOB voor extra ventilatiechecks voor openbare binnenruimten.

Marcel Sturkenboom, directeur KBO-PCOB: “Heel fijn dat we straks hopelijk weer aan binnensporten kunnen doen. Ook voor senioren. Maar waar onze achterban ook naar uitkijkt, is om in gezamenlijkheid weer bijeenkomsten te kunnen organiseren. Om dat mogelijk te maken, moet de overheid met een plan komen hoe ventilatie duurzaam kan worden verbeterd in alle openbaar toegankelijke instellingen, zoals buurthuizen. Dan kunnen we vlot van stap 2 naar stap 3.”

Op dit moment ligt een groot deel van het verenigingsleven, ook die van senioren, stil. Een van de redenen hiervoor is dat binnenruimten op dit moment niet als veilig genoeg worden gezien. Sturkenboom: “Wat ons betreft komt er zelfs een ventilatie (corona)keurmerk voor dit soort ruimten. Dan weet iedereen waar men aan toe is en dat is alleen maar goed voor het vertrouwen om zo veilig mogelijk samen te zijn.”

Word lid!

Iedereen heeft zo zijn eigen redenen om lid te zijn. De één vindt het belangrijk dat de belangen van senioren goed behartigd worden, de ander gaat voor de vele voordelen die KBO-PCOB biedt of het mooie Magazine dat tien keer per jaar verschijnt. Sommigen genieten van de gezellige activiteiten met mensen uit hun afdeling, terwijl anderen zich actief inzetten als vrijwilliger. Wat u ook zoekt: wees welkom bij KBO-PCOB!