“Kom met helder coronavaccin stappenplan”

Het kabinet heeft bekend gemaakt dat eerst zorgpersoneel het coronavaccin krijgt, daarna pas ouderen. Marcel Sturkenboom, directeur van seniorenorganisatie KBO-PCOB: “Dit lijkt een logische beslissing. Wil je goed voor iemand kunnen zorgen, dan moet je ook goed voor de verzorgende zorgen. Maar neem dan ook de mantelzorgers in dit verhaal mee, die zitten in eenzelfde soort schuitje.”

Het kabinet kiest voor deze strategie omdat het lastig is om het Pfizervaccin, dat op -70 graden bewaard moet worden, bij alle verpleeghuis- en gehandicapteninstellingen te krijgen. Zorgpersoneel kan naar centrale locaties reizen, bewoners niet, is de gedachte. Wanneer andere groepen een vaccin kunnen krijgen is nog niet helemaal bekend. Sturkenboom: “Iedereen snapt dat er keuzes gemaakt moeten worden. Maar biedt tegelijkertijd ook perspectief, een stip aan de horizon, ook voor alle 60-plusser thuis. Te beginnen met de kwetsbare senioren en hun mantelzorgers. Kom met een helder coronavaccin stappenplan. Daar zijn we met zijn allen hard aan toe. Dat had een mooi cadeau onder de kerstboom kunnen zijn.”

Word lid!

Iedereen heeft zo zijn eigen redenen om lid te zijn. De één vindt het belangrijk dat de belangen van senioren goed behartigd worden, de ander gaat voor de vele voordelen die KBO-PCOB biedt of het mooie Magazine dat tien keer per jaar verschijnt. Sommigen genieten van de gezellige activiteiten met mensen uit hun afdeling, terwijl anderen zich actief inzetten als vrijwilliger. Wat u ook zoekt: wees welkom bij KBO-PCOB!