Zicht op verminderd zicht

We worden steeds ouder. Dat is mooi, maar dat betekent ook dat de kwalen toenemen die samenhangen met het stijgen van de leeftijd. Nu is al één op de tien senioren blind of slechtziend. Dat betekent dat er onder de leden van KBO-PCOB 25.000 mensen met een visuele beperking zijn.

Door goed op de hoogte te zijn van de beschikbare hulpmiddelen kunnen mensen met een visuele beperking beter blijven meedoen in de samenleving. Immers, goed zicht maakt het onder meer makkelijker om mobiel te blijven en contacten te onderhouden.

Zelf aan de slag

Vrijwilligers kunnen blinden en slechtzienden wijzen op hulpmiddelen om hun leven te verbeteren, waardoor mensen kunnen blijven meedoen, binnen én buiten de vereniging. U kunt hierin als vrijwilliger van betekenis zijn voor andere senioren.

Om dit goed te kunnen doen, kunt u de training ‘Zicht op verminderd zicht’ volgen. Deze training organiseert KBO-PCOB samen met Stichting Bartiméus (de grootste expertise-organisatie voor slechtziende en blinde mensen) en Vereniging Bartiméus Sonneheerdt.