Wijzigingen in organisatie en procedure Premieplan

Met ingang van 1 januari 2019 wijzigt de procedure van de aanvraag en toewijzing van gelden ten laste van het Premieplan. De vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV) draagt haar deel van de werkzaamheden ten behoeve van het Premieplan dan over aan stichting Voor je Buurt. Dit zorgt voor een aantal administratieve wijzigingen en de intrede van crowdfunding (financiering door de massa).

De vernieuwde opzet van het Premieplan is bekend. Nieuw is dat aanvragen vanaf 1 januari 2019 via een online platform lopen. Voor een inzamelingsactie maakt de aanvrager een digitale projectpagina aan. Via deze projectpagina kunnen donaties worden geworven. Op deze manier kan iedereen volgen hoe het met de voortgang van de inzamelactie staat.

> Lees de uitleg over het vernieuwde Premieplan

Wat is Premieplan?

Sinds enige jaren kunnen PCOB- en KBO-afdelingen gebruikmaken van de mogelijkheden van de Regeling Premieplan. Wanneer met vrijwilligers een actieve geldinzamelingsactie wordt gehouden ten behoeve van de (mede-)financiering van bijvoorbeeld een ledenactiviteit of een lokaal project gericht op het welzijn van (kwetsbare) ouderen, dan biedt het Premieplan de mogelijkheid om de ingezamelde netto-opbrengst (onder voorwaarden) te verdubbelen.

Inzameling starten

Indien u van plan bent nog dit jaar een inzamelingsactie te starten voor een doel of activiteit in 2019, dan kunt u dat gerust doen.

Hulp nodig?

Vindt u het doen van een aanvraag lastig? Of bent u digitaal minder vaardig? Stichting Voor je Buurt, die de werkzaamheden voor Premieplan overneemt van de NOV, biedt vanaf 1 januari 2019 hulp. U kunt dan contact opnemen met Mirjam van ’t Slot of Martijn Arnoldus via 020-33 77 055. U kunt ook contact opnemen met verenigingscoördinator van KBO-PCOB Benno de Jong (tel. 06-86 86 08 99).

Meer informatie

Meer informatie over Premieplan voor KBO-afdelingen: http://www.uniekbo.nl/vrijwilliger/financiele-hulp-bij-activiteiten/?page=premieplan

Meer informatie over Premieplan voor PCOB-afdelingen: https://intranet.pcob.nl/afdeling-en-activiteiten/eenvoudig-geld-afdeling-verdienen-premieplan/

Tip voor PCOB-leden: log eerst in op de PCOB Menukaart en klik dan op de link. Dan komt u direct op de juiste pagina.