Vraag e-herkenning aan voor gratis VOG voor vrijwilligers

Een gratis Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) voor vrijwilligers. Hierover informeerden we u onlangs. Om in aanmerking te komen voor een gratis VOG heeft een organisatie onder andere e-herkenning nodig. Dat is de DigiD voor organisaties. In dit bericht leest u hoe u e-herkenning aanvraagt.

PCOB-afdelingen kunnen gebruikmaken van de e-herkenning die landelijk beschikbaar is. KBO-afdelingen en provinciale KBO-bonden hebben als zelfstandige rechtspersoon een eigen e-herkenning nodig. Dat kan aangevraagd worden met het inschrijvingsnummer bij de Kamer van Koophandel.

Veiligheidsniveau

E-herkenning is beschikbaar op verschillende zogenoemde veiligheidsniveaus. Voor de aanvraag van de gratis VOG is veiligheidsniveau 1 nodig. Er zijn verschillende leveranciers van e-herkenning, de kosten verschillen per aanbieder en variëren tussen €5 en €20. De aanvraagprocedure duurt enkele dagen tot enkele weken.

Hulp via voorbeeldmateriaal

Om in aanmerking te komen voor een gratis VOG moet de organisatie aantonen te beschikken over selectie- en preventiebeleid. Het verenigingsbureau ontwikkelt momenteel voorbeeldmateriaal dat afdelingen en provinciale KBO-bonden kunnen gebruiken als zij de gratis VOG willen aanvragen. Zodra dat materiaal klaar is, informeren wij u. Heeft u nu al vragen of wilt u alvast melden dat u voor vrijwilligers een gratis VOG wilt aanvragen? Neem dan contact op met AVG-aandachtsfunctionaris van KBO-PCOB Threes Geelen: Threes.Geelen@KBO-PCOB.nl

> Ga naar de website www.eherkenning.nl om de aanvraagprocedure te starten.