Van elkaar leren en elkaar inspireren tijdens Inspiratiebijeenkomst ‘Eén tegen eenzaamheid’

Iedereen voelt zich wel eens eenzaam, jong of oud. U heeft ook vast wel gemerkt dat het onderwerp erg actueel is en hoog op de politieke agenda staat door het programma ‘Eén tegen eenzaamheid’ van minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). KBO-PCOB werkt van harte mee aan de ambitie van de minister. Gelukkig gebeurt er al van alles binnen onze afdelingen om eenzaamheid te verlichten of te voorkomen. Maar we zijn er nog niet. Daarom organiseren we de Inspiratiebijeenkomst ‘Eén tegen eenzaamheid’ om met elkaar verder door te praten hoe we eenzaamheid kunnen verminderen.

De inspiratiedag vindt plaats op donderdag 4 april op het verenigingsbureau in Utrecht. Tijdens deze dag staan de volgende onderwerpen centraal:

  • Toelichting op het plan ‘Eén tegen eenzaamheid’ en de rol van lokale allianties door professor Anja Machielse. Zij is lid van de wetenschappelijke commissie van het programma ‘Eén tegen eenzaamheid’ en adviseur op het gebied van eenzaamheid voor de gemeente Rotterdam.
  • Samen nadenken over de rol van de lokale afdelingen: hoe kan dit vorm worden gegeven; welke ervaringen zijn er al?
  • Inhoudelijke kennismaking met een methode om eenzaamheid bespreekbaar te maken.

 

Van elkaar leren en elkaar inspireren is het uitgangspunt van deze dag. Zo kunnen we samen aan de slag om eenzaamheid te verminderen.

Praktische informatie

Datum: donderdag 4 april
Tijd: 10.15-15.30 uur (zaal open om 10.00 uur)
Locatie: kantoor KBO-PCOB
Adres: Europalaan 40 in Utrecht

Deelname is gratis en voor een lunch wordt gezorgd. Reiskosten zijn voor eigen rekening.

U kunt zich aanmelden via onderstaand aanmeldingsformulier. U ontvangt enkele dagen voor de bijeenkomst een bevestiging en een routebeschrijving naar het kantoor van KBO-PCOB. Aanmelden kan tot en met 29 maart.

Ik meld mij aan voor de Inspiratiebijeenkomst 'Eén tegen eenzaamheid'

  • NB.: Voor iedere deelnemer dient een apart formulier ingevuld te worden.
  • Heeft u geen e-mailadres? Dan kunt u zich aanmelden via de Servicetelefoon van KBO-PCOB: tel. 030-340 06 55 (maandag t/m donderdag van 10.00 tot 13.00 uur)

  • Initialen invullen zonder punten, let op: niet uw voornaam.
  • Deze gegevens worden automatisch ingevuld o.b.v. de postcode en het huisnummer.
  • Heeft u dieetbeperkingen waar wij rekening mee moeten houden i.v.m. de lunch? Laat het ons hieronder weten.

  • De velden in dit formulier worden automatisch verwerkt. Heeft u nog vragen of opmerkingen die niet in dit formulier passen? Dan kunt u het beste een e-mail sturen aan info@kbo-pcob.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.