Twintig nieuwe veiligheidsadviseurs staan in de startblokken

Het is al enkele weken een leuke drukte van belang bij de KBO-PCOB Academie. Donderdag 21 februari mochten maar liefst twintig vrijwilligers een certificaat in ontvangst nemen. Zij legden met goed gevolg de Basistraining Veiligheid af.

De twintig cursisten in de klas van docent Frans Brinkman, zelf ook vrijwilliger, waren al ouderenadviseur van KBO-PCOB. Met het certificaat Basistraining Veiligheid kunnen zij senioren nu ook als huisbezoeker van dienst zijn. Frans Brinkman: “De ouderenadviseurs hebben al veel kennis over hoe zij een huisbezoek kunnen afleggen. Vandaag hebben zij meer geleerd over veiligheid in en om het huis. We hebben verschillende onderwerpen behandeld, onder meer brandveiligheid, valpreventie en inbraakpreventie.”

Projectleider Jozette Aldenhoven mocht namens de KBO-PCOB Academie de certificaten uitreiken. “Geweldig dat er weer veel enthousiaste ouderenadviseurs zijn met extra ‘bagage’ op het gebied van veiligheid. Zo kunnen zij eraan bijdragen dat senioren langer veilig thuis kunnen blijven wonen.”