Twaalf cursisten slagen voor eerste docentenopleiding Succesvol besturen

Verenigingscoördinator Benno de Jong reikte donderdagmiddag 14 februari aan twaalf cursisten een certificaat uit ter afronding van hun opleiding. Na het volgen van de tweedaagse docentenopleiding zijn zij nu officieel de eerste trainers van de opleiding ‘Succesvol besturen’ van KBO-PCOB.

De docentenopleiding ‘Succesvol besturen’ werd gegeven binnen de KBO-PCOB Academie en is speciaal door KBO-PCOB ontwikkeld volgens het train-de-trainerprincipe. Dit betekent dat KBO-PCOB vrijwilligers opleidt die vervolgens als trainer hun kennis en ervaring kunnen delen met andere vrijwilligers.

Eerste trainingsdagen

De twaalf nieuwe trainers, vier vrouwen en acht mannen, gaan als vrijwilliger aan de slag om andere vrijwilligers op te leiden. De eerste trainingsdagen ‘Succesvol besturen’ voor deelnemers zijn al gepland: 13 maart 2019 in Ellertshaar (bij Assen) en 4 april 2019 in Joure. Uitgangspunt voor deze interactieve ééndaagse training is persoonlijk leiderschap als basis voor succesvol besturen. Deelnemers leren hoe zij persoonlijk en in een team bijdragen aan succes.

Wilt u graag deelnemen aan de cursus op 13 maart of 4 april? U kunt zich voor een van deze dagen aanmelden via onze website.