Training tot gespreksleider Gezond genieten

KBO-PCOB organiseert op 21 september 2020 een training tot gespreksleider ‘Gezond genieten’. De training wordt gegeven in samenwerking met Jellinek en de KNMP, de brancheorganisatie van apothekers. In een dag wordt u opgeleid om bij lokale afdelingen bijeenkomsten over gezond genieten te kunnen leiden als gespreksleider.

Vanaf komend najaar kunnen lokale afdelingen bijeenkomsten organiseren over ‘Gezond genieten’ en de effecten van alcohol op hogere leeftijd. KBO-PCOB biedt daarvoor voorlichtingsmateriaal, een gespreksleider en leuke werkvormen aan. Bij de lokale bijeenkomsten zal ook een apotheker aanwezig zijn die komt vertellen over de link tussen alcohol, medicijnen en het risico op vallen (en hoe je dit kunt verminderen).

Gespreksleiders gezocht

Wij zoeken nog mensen die gespreksleider ‘Gezond genieten’ willen worden en de training op 21 september kunnen volgen. De training wordt in samenwerking met Jellinek en de KNMP, de brancheorganisatie van apothekers, gegeven. Na deze training kunnen de deelnemers tijdens bijeenkomsten voorlichting geven over het thema ‘gezond genieten’ en als gespreksleider discussies en gesprekken hierover leiden. Voor een actief en luchtig element zal tijdens deze bijeenkomsten de kennisquiz DobbelFit gebruikt worden, die naast kennis over vitaal ouder worden ook beweging en vermaak inbrengt.

Praktische informatie

Duur

De opleiding duurt 1 dag van 10.00 tot 15.00 uur (inclusief verzorgde lunch)

Planning

Op 21 september 2020 wordt de training gegeven

Plaats

Nader te bepalen, in Nieuwegein of digitaal

Kosten voor deelname

De training is gratis voor leden van KBO en PCOB

Aanmelding

U kunt via e-mail uw interesse kenbaar maken bij de projectleider Janneke van den Hoek