Tafel van Tien: persoonlijk in gesprek met KBO-PCOB over… vrouwen en pensioen

Weten wat er speelt in uw dagelijks leven is voor KBO-PCOB van groot belang. Daarom gaat directeur Manon Vanderkaa graag met u persoonlijk in gesprek. In 2019 organiseren we de Tafel van Tien: Manon en betrokken medewerkers van het verenigingsbureau gaan met tien leden in gesprek over een bepaald onderwerp. Zo horen we hoe u tegen zaken aankijkt en wat u belangrijk vindt. Het eerste onderwerp dat we willen aansnijden is: vrouwen en pensioen. Van harte uitgenodigd op donderdag 31 januari 2019!

Vroeger was het normaal dat de man buitenshuis werkte en de vrouw thuis aan de slag ging. Door de feministische golf in de jaren 60 en 70 veranderde dat. Vrouwen gingen ook aan het werk, vooral parttime. Wat dit betekende voor hun pensioenopbouw was nogal onduidelijk. Veel pensioenfondsen en -regelingen kenden geen pensioen toe bij tijdelijke contracten en voor deeltijdwerkers. Later hebben de meeste pensioenfondsen dit gerepareerd. Maar geldt dat voor iedereen?

Veel vrouwen hebben pensioengat

Met een parttime baan is het opbouwen van een goed pensioen nog steeds niet makkelijk. In Nederland vinden we 70 procent van ons laatstverdiende loon een goed pensioen. Voor wie u in deeltijd werkt, is diezelfde 70 procent onvoldoende om van te leven. Vandaar dat veel vrouwen een pensioengat hebben. Dat hoeft niet lastig te zijn voor wie een partner heeft met een goed pensioen. Maar als een vrouw alleen komt te staan, is het lastig om overeind te blijven. Wat zijn uw ervaringen? Wat kunnen we voor u agenderen in het pensioendebat? Hierover gaan we aan de Tafel van Tien graag met u in gesprek!

Aanmelden en tweede editie

De eerste Tafel van Tien vindt plaats op donderdag 31 januari van 11.00 tot 13.30 uur op het verenigingsbureau in Utrecht. Belangstellenden kunnen zich opgeven bij projectsecretaresse Marja Berendsen via marja.berendsen@kbo-pcob.nl. Graag ontvangen we bij uw aanmelding een korte toelichting waarom u aan het gesprek wilt deelnemen.

Reiskosten zijn voor eigen rekening; wij nodigen u graag uit voor een lunch. Als de reiskosten voor u een belemmering vormen, kunt u ons dat laten weten, dan zoeken we een oplossing.

> Na een geslaagde eerste ronde plannen we op donderdag 14 maart een tweede editie van de Tafel van Tien. Onderwerp van gesprek is dan: Preventie en leefstijl. Geïnteresseerd? Meld u dan alvast aan! Hierboven leest u hoe u dat doet.