Tabletcoaching

Met een tabletcomputer is e-mailen, beeldbellen en websites bezoeken niet heel moeilijk. Toch hebben senioren soms ondersteuning nodig om de voordelen van een tablet te ontdekken. Zij kunnen dan de hulp inschakelen van een tabletcoach. Het is geen techneut, maar een leeftijdsgenoot die graag helpt. Ontdek het gemak van een tablet!

Een tablet kunt u voor tal van zaken gebruiken, maar het is vooral leuk om ermee bezig te zijn! Een tablet zorgt voor meer zelfredzaamheid, veiligheid, gezondheid én ontspanning. Uw leven wordt er leuker, makkelijker en praktischer door. Daarom zijn de tabletcoaches actief om senioren aan de tablet te helpen.

Mogelijkheden ontdekken

Internet wordt steeds belangrijker, ook voor senioren. Ook zij moeten steeds vaker hun zorg en ondersteuning via internet regelen. Ook voor dagelijkse activiteiten en contacten biedt het internet mogelijkheden: van Facebook tot online bankieren en belastingaangifte doen. De tabletcoaches van KBO-PCOB helpen bij het ontdekken van de mogelijkheden. Zij geven advies over welke tablet het best past en maken de gebruiker wegwijs. In totaal heeft KBO-PCOB meer dan 100 tabletcoaches door het hele land.

E-health biedt mogelijkheden om digitaal zaken rond uw gezondheid te regelen. Zo kunt u vaak al op afstand uw verhaal doen aan uw huisarts of apotheker, terwijl u hem of haar op uw scherm ziet en hoort. Het is mogelijk dat u op het scherm wordt begeleid tijdens bepaalde bewegingsoefeningen of bij het uitvoeren van bepaalde metingen voor bijvoorbeeld diabetes. Ook voor het overzicht bewaren over uw medicijngebruik kan een tablet helpen.

Zelf aan de slag

Binnenkort vindt u hier meer informatie ter ondersteuning van tabletcoaches.

Digitale senior

Senioren worden steeds handiger met internet. Vooral het gebruik van smartphone en tablet neemt toe. Online shoppen, bankieren of contact te houden met familie en vrienden. Digitalisering is leuk en opent een wereld aan mogelijkheden. Daarnaast is het ook een goede manier om de contacten in je directe leefomgeving, zoals je buurt, aan te halen. Door bijvoorbeeld deel te nemen aan een Whatsapp-buurtgroep zijn senioren van grote waarde voor de veiligheid in hun eigen buurt of wijk.

< Terug naar Academie

Praktisch

Achtergrondinformatie