Studiemiddag ‘Perspectief op het einde’ – 17 september 2020

In januari is het het ‘Perspectief-onderzoek’, over voltooid leven onder ouderen gepubliceerd. Els van Wijngaarden van de Universiteit van Humanistiek heeft in opdracht van het ministerie van VWS dit onderzoek uitgevoerd. De resultaten van dit onderzoek kregen veel aandacht. Het onderwerp is immers maatschappelijk en politiek een beladen onderwerp.

Op donderdag 17 september aanstaande zal Els van Wijngaarden haar onderzoek toelichten aan de hand van een uitgebreide lezing. Zij zal dieper ingaan op het onderzoek en de resultaten. Vervolgens gaan we hierover met haar in gesprek.

De focus tijdens deze studiemiddag ligt op het onderzoek. Wat heeft dit onderzoek nu duidelijk gemaakt over voltooid leven? Wat kunnen we eruit leren? Wat betekent het voor ouder worden en omgaan met toenemende kwetsbaarheid?

Eén van de conclusies van het onderzoek is dat ‘praten over je levenseinde’ belangrijk is. KBO-PCOB promoot en faciliteert het gesprek over het levenseinde in haar verbanden. Doelgroep van deze middag zijn die mensen in onze verbanden die ‘praten over het levenseinde’ willen stimuleren en vormgeven binnen onze bonden en afdelingen.

Praktische informatie
Datum: 17 september 2020
Tijd: 13:00 tot 16:00 uur. Start programma om 13:30 uur.
Locatie: Johannescentrum, Moezeldreef 400 in Utrecht
https://wp.johannescentrum.nl/route/

De studiemiddag wordt georganiseerd binnen alle geldende coronamaatregelen. De locatie biedt hiervoor goede voorzieningen en de ruimte om 1.5 meter afstand te houden.

Bij binnenkomst heeft u de mogelijkheid een broodje en iets drinken te nemen, maar er zal geen uitgebreide lunch worden geserveerd.

Aanmelden
U kunt zich aanmelden tot en met 27 augustus 2020 via onderstaand formulier.
U krijgt per mail een bevestiging van deze aanmelding. Na 27 augustus hoort u definitief over deelname en ontvangt u meer informatie. Er kunnen 50 mensen deelnemen aan deze middag. De studiemiddag is gratis.

Deze dag is een KBO-PCOB activiteit vanuit het project ‘Van betekenis tot het einde’. Meer informatie: https://www.ikwilmetjepraten.nu/over-ons/
Voor inhoudelijke vragen kunt u mailen met agnes.vanbalkom@kbo-pcob.nl

 

Aanmelden studiemiddag 'Perspectief op het einde' 17 september 2020

Vul dit formulier in als u belangstelling heeft voor deelname aan de studiemiddag 'Perspectief op het einde'.
  • Ja, ik meld mij aan voor de studiemiddag 'Perspectief op het einde'

  • Initialen invullen zonder punten, let op: niet uw voornaam.
  • Deze gegevens worden automatisch ingevuld o.b.v. de postcode en het huisnummer.
  • Heeft u dieetbeperkingen waar wij rekening mee moeten houden i.v.m. de lunch? Laat het ons hieronder weten.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.