Samengaan van afdelingen Beverwijk en Heemskerk geeft nieuwe stimulans

PCOB-afdeling Beverwijk had (bijna) geen bestuur meer en bedacht een alternatief: samengaan met buurafdeling Heemskerk.

“We hebben onze leden eerst persoonlijk uitgenodigd en op een middag alle opties – ook die van stoppen – besproken”, vertelt Heleen Boudesteijn, voormalig interim-voorzitter Beverwijk. Bij de stemming was meer dan 90% voor samengaan. “De leden wilden graag verder.”

Goede sfeer

In Heemskerk kwam de vraag vervolgens als een verrassing, zegt penningmeester Kees Breedveld. “Ook wij hadden geen voltallig bestuur, maar we wisten ons nog goed te redden.” In gesprekken waarbij ook verenigingscoördinator Benno de Jong aanschoof, werd de knoop doorgehakt. Bij de eerste bijeenkomst van de nieuwe afdeling IJmond Noord waren ongeveer evenveel leden uit Heemskerk als uit Beverwerk. De sfeer was goed en dat geeft een extra stimulans om door te gaan, vertellen Heleen en Kees.

Heeft uw afdeling ook plannen om samen te gaan met een buurafdeling? Neem dan contact op met uw regiocoördinator of met verenigingscoördinator Benno de Jong via benno.dejong@kbo-pcob.nl of tel. 06 86 86 08 99.

Wilt u nog eens doorpraten over deze samenwerking en ervaringen uitwisselen? Neem dan contact op met PCOB-afdeling IJmond Noord.