Risk Factory verwelkomt senioren

Begin november was de aftrapbijeenkomst voor en met KBO Limburg bij Risk Factory Limburg-Noord. Vanaf januari 2020 opent de Risk Factory in Venlo officieel haar deuren voor senioren, zodat ook zij op een bijzondere manier (on)gezonde en (on)veilige situaties kunnen beleven. Tijdens deze feestelijke bijeenkomst konden leden van de 128 KBO-afdelingen alvast kennismaken met het belevingscentrum.

Bijeenkomst in Risk Factory

KBO Limburg en Risk Factory Limburg-Noord hebben afgesproken dat alle 35.000 leden de komende vijf jaar verschillende keren de Risk Factory mogen bezoeken. De afdelingen kunnen zich vanaf nu ook daadwerkelijk inschrijven voor een bezoek in 2020. Hans Hollanders, directeur KBO Limburg is daar blij mee: “Als KBO Limburg vinden we de gezondheid en veiligheid van onze leden heel belangrijk. De Risk Factory is een prachtig innovatief concept waarmee we de senioren risico’s op het gebied van gezondheid en veiligheid kunnen laten beleven. Wij stimuleren en juichen een bezoek van onze afdelingen aan de Risk Factory dan ook van harte toe”.

Aangepaste scenario’s

De afgelopen maanden kwamen al honderden scholieren naar de Risk Factory. Veel thema’s die zij krijgen aangeboden zijn ook relevant voor senioren. Denk aan gezondheid, 112 bellen, internetveiligheid, brandveiligheid en verkeersveiligheid. Uiteraard zijn de scenario’s, in samenwerking met betrokken partners en KBO Limburg, inhoudelijk afgestemd op senioren. Daar waar het rondom internetveiligheid bij jeugd vooral gaat over cyberpesten, gaat het bij senioren veel meer om zaken als phishing, waarbij cybercriminelen je met een link in een e-mail naar een nepsite leiden die er vertrouwt uitziet, om daar te proberen gegevens te stelen.

> Kijk voor meer informatie op www.riskfactorylimburgnoord.nl