Praat mee over cybercriminaliteit in het Fraudecafé

Juni is de maand van de strijd tegen cybercriminaliteit. Op verschillende manieren wijst KBO-PCOB deze maand extra op de gevaren van internetcriminaliteit. Samen met het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) en het ministerie van Justitie en Veiligheid organiseren we op donderdag 11 juli een Fraudecafé voor senioren. Komt u ook meepraten over fraude en cybercrime?

Steeds meer mensen worden slachtoffer van een misdrijf via internet. Maar wat is fraude nu precies? Welke vormen zijn er? De antwoorden op deze vragen staan centraal tijdens de bijeenkomst. Aan de hand van enkele korte presentaties door het ministerie, een bank en de Fraudehelpdesk ligt KBO-PCOB het thema verder toe. Ook gaan deelnemers aan de hand van enkele korte video’s met elkaar in gesprek en is er ruimte voor het delen van ervaringen over betrouwbaar en veilig internetten.

Praktische informatie

Datum: 11 juli
Tijd: 13.00 – 16.30 uur
Locatie: Winkel van Sinkel, Oudegracht 158 in Utrecht

Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar projectleider Jozette Aldenhoven van KBO-PCOB: jozette.aldenhoven@kbo-pcob.nl. U kunt zich aanmelden tot 8 juli. Er is plaats voor maximaal 25 senioren.