Online daten

Als KBO-PCOB willen we bijdragen aan een samenleving waarin senioren volwaardig kunnen meedoen en mensen omzien naar elkaar. Een samenleving waarin je het contact aangaat met elkaar.  Via online daten bijvoorbeeld. Doet u mee?!

Online daten betekent mensen ontmoeten via internet. KBO-PCOB biedt daarvoor een veilige omgeving op www.50plusmatch.nl/kbo-pcob met haar partner 50PlusMatch. Hier vult u vragen op een formulier in om een persoonlijk profiel te schrijven over uzelf. U geeft aan wat voor iemand u zoekt, bekijkt profielen van mensen die daarbij passen en legt het eerste contact digitaal. Alleen of met de hulp van een tabletcoach leert u het snel.

Eigentijds elkaar ontmoeten

Steeds meer ouderen zijn alleen. Altijd al geweest of alleen komen te staan door het wegvallen van de partner. Soms geeft hen dat een gevoel van eenzaamheid dat niet opgelost wordt met activiteiten of bezoekjes van de kinderen. Zij zouden graag hun leven delen met een ander, een gelijkgestemde. ‘Zomaar’ iemand ontmoeten gaat echter niet altijd vanzelf. Daarom is er de online datingsite van KBO-PCOB. In het eerste jaar van de site zijn schreven al 1100 mensen zich in en zijn er verschillende relaties ontstaan. Van vriendschap tot echte liefdes.

Zelf aan de slag

Speciaal voor een workshop maakte KBO-PCOB met haar partners een handleiding online daten. Deze handleiding is ook heel goed thuis te gebruiken. Tabletcoaches kunnen haar gebruiken als zij uitleg geven aan iemand.

• Download de handleiding met praktische informatie over de datingsite. Voor uzelf, of een ander.
  • Laat u inspireren en motiveren door de goede voorbeelden van daters.
  • Vergroot uw kennis van het onderwerp online daten en lees achtergrondartikelen en nieuwsberichten.
  • Verken de datingsite, of gebruik de app.
  • Word actief als vrijwilliger en begeleid anderen bij het online daten.

Digitale senior

Senioren worden steeds handiger met internet. Vooral het gebruik van smartphone en tablet neemt toe. Online shoppen, bankieren of contact te houden met familie en vrienden. Digitalisering is leuk en opent een wereld aan mogelijkheden. Daarnaast is het ook een goede manier om de contacten in je directe leefomgeving, zoals je buurt, aan te halen. Door bijvoorbeeld deel te nemen aan een Whatsapp-buurtgroep zijn senioren van grote waarde voor de veiligheid in hun eigen buurt of wijk.