Niet kletsen maar doen, vindt PCOB Hellendoorn-Nijverdal

Minder luisteren naar presentaties, meer een doe-club worden. Dat is wat PCOB-afdeling Hellendoorn-Nijverdal graag wil. ‘Om te zien of dat lukt, zijn we het maar gewoon gaan doén’, zegt voorzitter Jeroen Piksen.

De drie bedrijfsbezoeken die de afdeling vervolgens organiseerde, bleken een groot succes. Zo bezochten zo’n vijftig leden de plaatselijke brandweerkazerne, spraken er met de commandant en de burgemeester over veiligheid en kregen een rondleiding. Ook de excursies naar een landgoedhotel en de provincie Overijssel werden druk bezocht.

Gespreksstof

‘Dat samen doen werd uitermate gewaardeerd. En je hoort en ziet weer eens iets nieuws, waardoor je thuis ook weer gespreksstof hebt.’ Want zo praktisch bekijkt de voorzitter het ook. Net zoals hij ziet dat zulke bedrijfsbezoeken ook voor de jongere senioren aantrekkelijk zijn. Volgend seizoen gaat de afdeling door op de ingeslagen weg.