Na succesvolle proef krijgt Oefen je Vitaal! vervolg in nieuw seizoen

Na een succesvolle pilot (proefperiode) van het beweegprogramma Oefen je Vitaal! legt het verenigingsbureau van KBO-PCOB op dit moment de laatste hand aan de organisatie van de officiële start van het programma. In seizoen 2018-2019 staan verschillende trainers in diverse regio’s klaar voor iedereen die graag thuis aan de slag gaat met het op peil houden of brengen van zijn/haar conditie.

De pilot van het beweegprogramma liep in de afgelopen twee verenigingsseizoenen. Het verenigingsbureau trainde trainers (vrijwilligers vanuit KBO en PCOB) die de training vervolgens aan deelnemers in hun regio aanboden. We kijken terug op een succesvolle proefperiode en hoorden veel enthousiaste verhalen. De opgedane ervaring – zowel van verenigingsbureau, trainers en deelnemers – is verwerkt, zodat het beweegprogramma naadloos aansluit bij de wensen en behoeften van onze leden.

Voorbereidingen nieuw seizoen

Achter de schermen treffen we de laatste voorbereidingen voor een nieuw Oefen je Vitaal!-seizoen. Over enkele weken start de werving en training van trainers. Deze vrijwilligers zijn vervolgens beschikbaar voor trainingen bij afdelingen in diverse regio’s.

Heeft u interesse in vrijwilligerswerk als trainer of wilt u graag meedoen aan het beweegprogramma? Houd ons magazine, de website en de digitale nieuwsbrief KBO-PCOB Verenigingsnieuws dan in de gaten om op de hoogte te blijven.

Oefen je Vitaal! is een beweegprogramma voor 65-plussers die zo lang mogelijk zelfstandig thuis willen blijven wonen. Iedereen – die niet van een rolstoel afhankelijk is – kan, ongeacht zijn of haar fysieke conditie meedoen. Ook ouderen die een stok of rollator gebruiken. Behalve dat u uw conditie op peil houdt of zelfs verbetert werkt u er ook aan om mobieler te worden. Oefen je Vitaal! wordt voor en door ouderen georganiseerd. Ieder leert oefeningen op het eigen niveau aan volgens een beproefde methode en kan hiermee thuis eenvoudig aan de slag. Deelnemers houden contact met elkaar en met de trainer voor de nodige ondersteuning.