Mijn kwaliteit van leven

Mijnkwaliteitvanleven.nl laat zien waar goede zorg om draait. Door mee te doen draagt u bij aan het verbeteren van de zorg. Uw verhaal telt. Door de vragenlijst in te vullen, brengt u uw situatie helder in beeld. Voor uzelf persoonlijk of voor lokale belangenbehartiging.

Door twee keer per jaar de online vragenlijst van Mijnkwaliteitvanleven.nl in te vullen, brengt u in beeld wat voor u belangrijk is. De vragen gaan over uw persoonlijke situatie, uw mogelijkheden en beperkingen. Hoe u uw gezondheid ervaart en hoe u de zorg en leefomgeving waardeert.

Persoonlijk overzicht

U ontvangt na het invullen van de online vragenlijst uw persoonlijk overzicht. Hiermee krijgt u helder in beeld wat goed gaat en wat beter kan. Bijvoorbeeld of u verwacht dat uw gezondheid zal veranderen de komende tijd. Ook maakt het duidelijk over welke hulp en ondersteuning u tevreden bent en wat u juist nodig heeft. Zo bent u goed voorbereid om in gesprek te gaan met uw familie, zorgverlener of de gemeente.

Lokaal belang

De afdelingen van KBO en PCOB met actieve lokale belangenbehartigers zijn zeer geïnteresseerd in de gemeenterapporten. Ze gebruiken de uitkomsten bijvoorbeeld om in gesprek te gaan met de gemeente, een woningstichting, WMO-raad of zorginstelling. Op deze manier praten de lokale belangenbehartigers niet alleen over senioren, maar ook echt namens senioren.

Mijnkwaliteitvanleven.nl is een initiatief van Patiëntenfederatie Nederland; KBO-PCOB is een van de samenwerkende organisaties.

Zelf aan de slag

Mijnkwaliteitvanleven.nl geeft dus bruikbare inzichten. Met hulp van de praktische materialen,  goede voorbeelden en/of achtergrondinformatie zorgt u voor meerwaarde. Dit is belangrijk voor u persoonlijk en in de belangenbehartiging voor senioren. Bekijk de voorbeelden:

• Wilt u meer lezen over Mijnkwaliteitvanleven.nl? Ga dan naar de website boordevol informatie en persoonlijke verhalen.
  • U kunt de vragenlijst invullen om meer inzicht te krijgen in uw eigen situatie. Doet u dit meerdere keren, dan kunt u de uitkomsten vergelijken.
  • Is digitaal invullen lastig? Een vrijwilliger van KBO-PCOB Servicetelefoon helpt u graag met het invullen. U kunt de Servicetelefoon bereiken van maandag t/m donderdagvan 10.00 tot 13.00 uur via tel. 030-340 06 55 .
  • Hoe ervaren senioren de zorg in uw gemeente? Bekijk de uitkomsten van Mijnkwaliteitvanleven.nl en gebruik ze in de lokale belangenbehartiging.
  • Lees de ervaring van PCOB-lid Jan Niessen met Mijnkwaliteitvanleven.nl. Hij raadt iedereen aan om de vragenlijst eens in te vullen.