Meer leren over ouderenmishandeling op bijeenkomst voor vrijwilligers

Bent u een vrijwilliger die bij ouderen thuis komt? Speciaal voor u organiseert het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) samen met KBO-PCOB en Movisie een bijeenkomst over ouderenmishandeling. Wat zijn de signalen en hoe kunt u die herkennen? Ook financieel misbruik als vorm van ouderenmishandeling komt aan de orde. De bijeenkomst vindt plaatst op maandag 18 november in Utrecht.

Babbeltrucs

In het programma maakt u kennis met het thema ouderenmishandeling door middel van een verhaal van een ervaringsdeskundige en interactief theater. Ook praten we met elkaar over de opzet van een digitale training over ouderenmishandeling die begin 2020 verspreid wordt via alle (senioren)organisaties die werken met vrijwilligers.

Praktische informatie

Datum: maandag 18 november 2019 van 10.00 (inloop vanaf 9.30) uur tot 13.00 uur (start lunchbuffet)
Locatie: cursus- en vergadercentrum Domstad, Koningsbergerstraat 9 in Utrecht (routebeschrijving). Reiskosten worden vergoed.

Voorlopig programma

09.30 uur inloop en registratie
10.00 uur opening door het ministerie van VWS
10.15 uur Inleiding door ervaringsdeskundige (van een van de organisaties)
10.30 uur Interactief theater over ouderenmishandeling
11.15 uur Koffie/thee pauze
12.00 uur Vertoning e-learning
12.30 uur In groepen e-learning bespreken
13.00 uur Lunchbuffet
14.00 uur Plenaire terugkoppeling

Aanmelden

U kunt zich nu alvast aanmelden. Dat doet u door dit aanmeldformulier in te vullen. De bijeenkomst is voor maximaal 120 mensen, dus meld u op tijd aan.