Limburgse mentoren zijn van betekenis voor een ander

Door ouderen voor ouderen, gebeurt in Limburg op een nieuwe manier. Een aantal maanden geleden startten KBO Limburg en Stichting Mentorschap Limburg (SML) het project ‘Senioren voor senioren: samen op zoek naar mentoren’.

De twee partners gaan samen op zoek naar (jonge) senioren die senioren in een kwetsbare positie willen bijstaan als mentor. In de wet is geregeld dat mensen die (deels) wilsonbekwaam zijn – door bijvoorbeeld niet-aangeboren hersenletsel, dementie, psychische problemen of een verstandelijke beperking – een mentor krijgen die hun belangen behartigt. ‘Het is voor zowel mentor als cliënt een verrijking om van betekenis te zijn voor elkaar’, aldus Hans Hollanders, directeur KBO Limburg.

Ook mentor worden in Limburg? Mail dan naar info@kbolimburg.nl