Leden praten mee over magazine

Met de pen in de hand bladert een groep senioren op dinsdag 5 maart het nieuwste Magazine van KBO-PCOB door. Artikelen worden besproken en rubrieken geëvalueerd. De groep vormt het vaste lezerspanel van het magazine. Ieder kwartaal komen de leden bijeen om samen met de redactie te praten over inhoud en vormgeving. “Zo werken we voortdurend samen met de leden aan een nog beter magazine.”

Hoofdredacteur Ingrid Nies: “De twaalf panelleden zijn zo geselecteerd dat ze samen een goede dwarsdoorsnede vormen van onze lezers: man en vrouw, KBO en PCOB, jonge en wat oudere senioren, uit alle delen van het land en met een heel uiteenlopende achtergrond. Het lezerspanel is zeer mondig, kritisch én betrokken. De panelleden lezen het magazine tot op de komma en komen steeds weer met hele bruikbare en vaak verrassende commentaren.”

Nieuwe rubriek

Elke bijeenkomst bespreekt het panel de laatste drie uitgaven van het magazine. Daarna praten ze in groepjes uitvoerig over drie rubrieken uit het magazine. Ingrid Nies: “Er kan altijd weer iets beter, vinden wij. Dat heeft er bijvoorbeeld toe geleid dat de rubriek ‘Ondertussen in..’ gaat verdwijnen. Die vonden de panelleden niet leuk (‘al die grijze koppies’). De rubriek Inspirerende initiatieven heeft zijn intrede gedaan (‘veel leuker’).”

Nog beter

Tijdens de laatste bijeenkomst spraken panel en redactie over de Ledenvoordeel-pagina’s. “Hoe kunnen we zorgen dat die meer aanspreken? Zo werken we voortdurend samen met de leden aan een nog beter magazine. We zijn ontzettend blij met ons lezerspanel. Je krijgt er echt zoveel energie van!”