Kennis en ervaring delen op KBO-PCOB Academie

Vlak voor de feestdagen en het begin van het nieuwe jaar kunnen we de eerste resultaten van hard werken aan de KBO-PCOB Academie op onze website laten zien. We zijn er trots op dat we vrijwilligers en afdelingen van KBO-PCOB via de Academie nog beter kunnen helpen en steunen.

“Als we de kennis in onze vereniging zo weten te vermenigvuldigen, door te delen, krijgen we een ongekende kracht om dingen voor elkaar te krijgen.” Directeur Manon Vanderkaa vertelde afgelopen zomer al over de schat aan kennis en ervaring binnen KBO-PCOB. Deze rijkdom delen we graag op de nieuwe KBO-PCOB Academie. De Academie bestaat voor een groot gedeelte online. We maken steeds meer gebruik van de mogelijkheden die internet biedt om met elkaar in contact te komen en kennis en ervaringen te delen. Ook heeft de Academie een belangrijk offline deel, bijvoorbeeld in de vorm van train-de-traineropleidingen en workshops. Iedereen moet kunnen meedoen en persoonlijk contact is en blijft onmisbaar.

Informatie en inspiratie

Op deze website vindt u sinds kort een speciaal ingericht gedeelte voor de Academie. Onderwerpen staan hier overzichtelijk per thema gegroepeerd. En ieder onderwerp heeft vrijwilligers en afdelingen van alles te bieden, bijvoorbeeld achtergrondinformatie, tips, praktische materialen om eenvoudig mee aan de slag te gaan, train-de-traineropleidingen en video’s. Het belangrijkste onderdeel van de Academie zijn misschien wel de goede voorbeelden; die laten – heel inspirerend! – de rijkdom van KBO-PCOB zien.

Nieuwsgierig geworden?

Ga snel naar KBO-PCOB Academie. Via het Magazine van KBO-PCOB en de digitale nieuwsbrief KBO-PCOB Verenigingsnieuws ontvangt u iedere maand een update over de Academie.