KBO-PCOB reikt zes certificaten uit aan trainers Oefen je Vitaal

Zes vrijwilligers hadden vrijdag 25 januari een mooie primeur: ze ontvingen het certificaat waarmee ze nu officieel Oefen je Vitaal-trainer zijn. Ze volgden in Utrecht met succes de opleiding volgens het train-de-trainerprincipe van de KBO-PCOB Academie. Binnenkort gaan de vrijwilligers met de eerste groepen aan de slag met beweegprogramma Oefen je Vitaal.

De deelnemers hadden een interessante en energieke opleidingsdag en zijn erg gemotiveerd om het geleerde in de praktijk te gaan brengen. Trainers Ina van der Sar en Marjan Tromp reikten de certificaten uit aan drie dames en drie heren, leden en niet-leden van KBO-PCOB. De vrijwilligers meldden zich niet alleen aan voor de opleiding om een taak te hebben binnen de vereniging; ze nemen als vrijwilliger ook bewust een maatschappelijk betrokken rol op zich. De zes nieuwe Oefen je Vitaal-trainers hebben allemaal een ‘bewegingsachtergrond’ en ervaring in het werken met groepen.

Train de trainer

De twee trainers Ina en Marjan zijn zelf in 2018 opgeleid om andere vrijwilligers op te leiden tot trainer voor het beweegprogramma. Deze manier van kennis en ervaring doorgeven van vrijwilliger op vrijwilliger heet bij KBO-PCOB het train-de-trainerprincipe.

Oefen je Vitaal-bijeenkomst organiseren

Met de nieuwe trainers zijn er nu acht mensen die in verschillende regio’s Oefen je Vitaal-bijeenkomsten kunnen begeleiden. Afdelingen van KBO en PCOB kunnen deze bijeenkomsten eenvoudig zelf organiseren en daarbij dus de hulp van een goed opgeleide trainer inschakelen. Binnenkort komt hierover meer informatie beschikbaar op de online KBO-PCOB Academie. We houden u hiervan op de hoogte via de digitale nieuwsbrief KBO-PCOB Verenigingsnieuws. Leden en afdelingen kunnen zich voor deze nieuwsbrief eenvoudig inschrijven.