Inspiratiedag voor (aspirant-)dialoogbegeleiders levenseinde

Als je met elkaar wil praten over het levenseinde, hoop je op een goed gesprek. Een dialooggesprek is daar op uit: in kleine groepjes aan de hand van vier vragen bespreken hoe jij dit ziet, wat je wensen en gedachten zijn en horen hoe anderen daarover denken. Uit ervaring blijkt echter dat de drempel voor het meedoen aan een dialoogbijeenkomst best hoog is. Coalitie van Betekenis tot het Einde, waarvan KBO-PCOB onderdeel is, wil deze drempel verlagen. In dat kader organiseert ze op donderdag 3 oktober een inspiratiedag voor (aspirant-)dialoogbegeleiders.

Om de drempel voor het dialooggesprek te verlagen kan de methode bijvoorbeeld gecombineerd worden met uitleg over een thema dat met het  levenseinde te maken heeft. Te denken valt aan afscheid nemen, kwaliteit van leven en sterven, wensen rondom het levenseinde, sterfstijlen, orgaandonatie. Op de inspiratiedag worden voorbeelden van deze gecombineerde aanpak besproken.

Daarnaast is er gelegenheid om onderdelen van de dialoog te oefenen en kunnen getrainde begeleiders hun ervaringen delen. Ook is het mogelijk om in te tekenen op data voor de basistraining dialoogbegeleiding Van Betekenis tot het Einde (regulier en/of specifiek voor mensen met dementie en hun naasten).

Datum: donderdag 3 oktober 2019
Locatie: verenigingsbureau CNV,  Tiberdreef 4 , 3561 GG Utrecht
Tijd: 10.00 uur  – 16.15 uur, inloop vanaf 9.30 uur met koffie en thee
Toegang: gratis, lunch is inbegrepen
Reiskosten: U ontvangt een reiskostenvergoeding als u vrijwilliger bent via een partner van Coalitie van Betekenis tot het Einde. Daar kunt u een reiskostendeclaratie indienen.

Aanmelden

Aanmelden kan tot 15 september door een e-mail te sturen naar info@vanbetekenistotheteinde.nl met vermelding van uw voor- en achternaam, telefoonnummer en woonplaats. Na aanmelding krijgt u per e-mail een ontvangstbevestiging, tien dagen voor de bijeenkomst ontvangt u nadere informatie.

Tip voor ‘nieuwe’ dialoogbegeleiders: u kunt ter oriëntatie zelf nadenken over het thema, door alvast een aantal vragen in te vullen. Dat kan via deze website.