Inspiratiedag Grenzeloos leven

We worden ouder dan ooit en de medische wetenschap kan ons langer dan ooit in leven houden. Nooit eerder in de geschiedenis moe(s)ten zoveel mensen zelf nadenken over manieren van oud worden,  de grens van het leven en hoe ze daarmee om willen gaan.

Op 1 november 2018 wordt daarom voor de tweede keer een inspiratiedag rond dit thema georganiseerd. Tijdens deze dag staat het thema ‘Grenzeloos Leven’ centraal.

Arts en schrijver Ivan Wolffers spreekt over leven met kanker en Els van Wijngaarden neemt u mee in haar onderzoek naar voltooid leven van ouderen. Naast de diverse sprekers is er ook een ruime keuze aan informatieve en creatieve workshop over levenskunst en levenseinde.

Klik hier voor het volledige programma en een omschrijving van de workshops op deze Inspiratiedag.

Programma

09.40 uur Deuren open
10.15 uur  Start ochtendprogramma onder leiding van Arjan Broers
12:30 uur Lunch
13.30 uur Start middagprogramma
15.00 uur Lezing Claartje Kruijff
15:30 uur Afsluiting door Arjan Broers en ontmoeting met drankje

Datum

Donderdag 1 november 2018
van 10.00 – 16.30 uur

Locatie

Dominicanenklooster in Huissen

Kosten

incl. lunch, koffie en thee

deelnemers  € 25,-
voor leden KBO-PCOB  € 10,-

Nieuws Arjan Broers Wit_vierkant

Arjan Broers

Arjan Broers is journalist en publicist en is dagvoorzitter tijdens deze dag. Hij houdt zich vooral bezig met levensbeschouwelijke onderwerpen. Hij heeft al vaker op meerdere van deze onderwerpen, zoals voltooid leven, zijn medewerking verleend aan activiteiten van KBO-PCOB.

Nieuws Claartje Kruijff-0222_vierkant

Claartje Kruijff

Claartje Kruijff is pas later in haar leven predikant geworden. Op enig moment werd voor haar de zoektocht naar zin en betekenis en het begeleiden van anderen daarbij, een levensvervulling. Zij gaat in haar lezing in op de levensvragen van mensen die zij tegenkomt in haar werk rond ziekte, lijden en de dood.

Nieuws Ivan Wolffers_vierkant

Ivan Wolffers

Ivan Wolffers is emeritus hoogleraar Gezondheidszorg en Cultuur en publicist. Hij leeft al jaren volop met een levensbedreigende ziekte. Hij deelt zijn ervaringen hierover in blogs en boeken. Hoe zit het met zijn veerkracht en levenskunst na al die jaren patiënt zijn? En wat kan hij mensen die met kanker worden geconfronteerd meegeven?

Zeker weten dat u op de hoogte blijft van alle workshops en trainingen?