Informatie over Aanvullende Inkomensvoorziening Ouderen

Voor alle vrijwilligers die in contact komen met mensen die misschien tijdens hun pensioenleeftijd onder een sociaal minimum raken, staat hier informatie over AIO. AIO (Aanvullende Inkomensvoorziening Ouderen) is een inkomensvoorziening, een aanvulling op de AOW als je onder het sociaal minimum komt.  Voor mensen die binnenkort met pensioen gaan en die onder het sociaal minimum dreigen te komen, is informatie over AIO belangrijk. Het kan bijvoorbeeld van toepassing zijn als je partner nog geen AOW-gerechtigde leeftijd heeft. Ben je ouderenadviseur, belastinginvuller, vrijwilliger bij onze telefoondiensten of kom je op een andere manier in contact met senioren? Dan kan het belangrijk zijn om de regeling te kennen en mensen te wijzen op de mogelijkheden van AIO.

Meer informatie?
Als u meer informatie wilt over dit onderwerp dan verwijzen we u graag naar de folder van SVB. Deze vindt u via deze link.    Daarnaast kunt u op de website van SVB een ‘AIO-check’ doen. De link voor deze check vindt u hier. verstrekt SVB een folder (zie bijlage) en staat op de website een ‘doe de AOI-check’.