Help mee om veilig te blijven autorijden

Senioren willen graag blijven autorijden. Zo behouden zij hun zelfstandigheid en een actief en sociaal leven. In een internationaal project, waaraan KBO-PCOB meewerkt, wordt onderzocht hoe oudere automobilisten langer veilig kunnen blijven rijden. Door een vragenlijst in te vullen kunt u uw ervaringen delen. Dat kost u ongeveer 15 minuten. U levert daarmee een belangrijke bijdrage aan dit onderzoek.

In het CuARdian Angel (CARA)-project wordt onderzocht hoe oudere automobilisten langer veilig kunnen blijven rijden. Het project is onderdeel van het Active Assisted Living (AAL)-programma dat initiatieven ondersteunt om door technologie de levenskwaliteit van senioren in Europa te verbeteren. KBO-PCOB voert verschillende van deze AAL-projecten uit in Nederland.

Veilig op de weg

Cara heeft als doel om een persoonlijk en actiegericht training en een feedbacksysteem te ontwikkelen voor uw rijgedrag, dat u bijvoorbeeld waarschuwt als u per ongeluk van de weg dreigt af te raken. Er zijn al goede ervaringen mee opgedaan in het vrachtvervoer. CARA wil senioren zo lang en veilig mogelijk op de weg houden. CuARdian Angel staat voor guardian angel, ofwel beschermengel.

KBO-PCOB vindt het belangrijk om senioren vanaf het begin te betrekken bij de ontwikkeling van CARA. Daarmee nodigen we u van harte uit om met ons uw ervaringen te delen en de vragenlijst in te vullen. Dat kost u ongeveer 15 minuten. De vragen gaan over rijgedrag en houding tegenover mobiliteit en ondersteunende voertuigtechnologieën. Zo levert u een belangrijke bijdrage aan het CARA-project.

> Het is niet meer mogelijk om de vragenlijst in te vullen.