Goed afdelingsbestuur

Met een succesvol team van bestuurders bepaal je als afdeling waar je staat en waar je naartoe wil. Dat maakt je als afdeling krachtig én aantrekkelijk voor nieuwe leden en samenwerkingspartners.

Als afdelingsbestuurder kan het moeilijk zijn om nieuwe bestuurders te vinden. Of je vraagt je af hoe je jonge senioren aantrekt. Het begint allemaal bij persoonlijk leiderschap, zeggen we bij de Academie. Succesvolle organisaties hebben meestal succesvolle leiders en een succesvol team. Heb je dat als afdeling en lukt het om te bepalen waar je voor staat en naartoe wilt, dan ben je krachtig. En aantrekkelijk voor anderen om zich aan je te binden.

Succesvol besturen

Besturen is een vak. Wie dat goed beheerst, draagt op een positieve en actieve manier bij aan de ontwikkeling van een afdeling. De training ‘Succesvol besturen, effectief leidinggeven aan je afdeling’ is ontwikkeld door KBO-PCOB en speciaal afgestemd op (potentiële) bestuursleden van KBO- en PCOB-afdelingen. In de training leer je hoe je persoonlijk en als team bijdraagt aan het succes van je afdeling.

Training organiseren

U kunt als afdeling, regio of provincie zelf een training ‘Succesvol besturen’ organiseren. Marja Berendsen (marja.berendsen@kbo-pcob.nl) brengt u graag in contact met een speciaal opgeleide trainer bij u in de buurt. Samen met deze trainer kunt u vervolgens overleggen over datum, locatie en hoe u deelnemers voor de training werft. De trainer zorgt vervolgens voor de inhoud van de bijeenkomst en het cursusmateriaal. Op deze manier kunt u samen met vrijwilligers uit uw afdeling, regio of provincie een leuke en leerzame training volgen.

Training volgen

Heeft u interesse in het volgen van een training? Dan kunt u bij uw afdeling of provincie informeren of er trainingen voor (potentiële) afdelingsbestuurders gepland staan. Is er in uw omgeving geen training ‘Succesvol besturen’ gepland en wilt u deze toch graag volgen? In de Agenda van de Academie vindt u de actuele, landelijk georganiseerde trainingen. Of u kunt contact opnemen met Marja Berendsen via marja.berendsen@kbo-pcob.nl

Zelf aan de slag

• Heeft u interesse in de training ‘Succesvol besturen, effectief leidinggeven aan je afdeling’? Onder het kopje Training en Instructie vindt u alle informatie
  • Bent u benieuwd naar de inhoud van de training? Onder Training en Instructie vindt u de Powerpoint-presentatie voor de training.
  • Onder het kopje Goede voorbeelden leest u onder meer berichten over het besturen van afdelingen en over de training ‘Succesvol besturen’.