Gemeenteraadsverkiezingen 2022: maak een Manifest op maat

In het manifest voor een seniorvriendelijke gemeente doet KBO-PCOB aanbevelingen aan politieke partijen voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2022. Gemeenten hebben er de afgelopen jaren steeds meer taken bij gekregen, die ze naar eigen inzicht mogen uitvoeren. Denk aan zorg, participatie en de fysieke leefomgeving. Dit legt een grote verantwoordelijkheid bij raadsleden en bestuurders. KBO-PCOB wil daarom politiek dichtbij mensen. Politici die weten wat er speelt en rekening houden met sociale belangen, niet alleen met rendement.

Nu gaat dat nog niet altijd goed. Veel senioren vertellen ons dat ze zich onvoldoende gehoord voelen. Dat gevoel is niet anders dan bij andere inwoners, maar ouderen hebben daarbij ook specifieke belangen. Zij hebben iets zinnigs te vertellen en willen blijven meedoen in de samenleving. Afdelingen van KBO en PCOB geven deze ouderen een stem en zijn een goede gesprekspartner voor bestuurders, raadsleden en maatschappelijke organisaties.

Het manifest

U kunt via deze link een manifest op maat maken voor uw gemeente. Het totale algemene manifest vindt u hierOpen dit document met ReadSpeaker docReader.

Toelichting manifest op maat

U heeft de mogelijkheid om bij ieder speerpunt zelf een korte persoonlijke stelling toe te voegen. U doet dat door uw stelling in te typen en vervolgens op het rechter vinkje te klikken. Let op: klikt u na het invullen van uw stelling niet op het rechter vinkje, dan wordt de persoonlijke stelling niet meegenomen in het document.