Gemeenteraadsverkiezingen 2022: doet u mee?

De verkiezingen zijn net achter de rug en de volgende verkiezingen dienen zich al aan: de gemeenteraadsverkiezingen. Hét moment om het belang van senioren op de agenda in uw gemeente te krijgen.

Op dit moment worden bij politieke partijen stappen gezet om een conceptverkiezingsprogramma op te stellen, de partijen stellen hiervoor een programmacommissie aan die hiermee aan de slag gaat. Die heeft tot het eind van de zomer de tijd om dit programma te schrijven en te verfijnen. U kunt deze commissie benaderen om uw wensen toe te lichten.

Wat doen wij op weg naar 16 maart 2022?
Samen met u ontwikkelt KBO-PCOB een speciaal pakket, dat u online kunt downloaden. Daarom organiseren we een online bijeenkomst waarbij we met u kijken naar de inhoud. Wat moeten we zeker opnemen? Op basis hiervan ontwikkelen we zo snel mogelijk materialen voor u. Doet u mee? Meld u aan voor het webinar op 29 april.

Wat is de beste manier om uw stem te laten horen?
Natuurlijk kunt u gebruik maken van de materialen die we met u ontwikkelen. Maar er zijn meer mogelijkheden. Een goed gesprek met de voorzitter bijvoorbeeld. Wilt u meer inzicht in het proces of gewoon praktische tips? We organiseren op 27 mei in de ochtend een online meeting met handige tips. Het is gratis te volgen. Meldt u alvast aan via info@kbo-pcob.nl.

In oktober/november zullen de conceptverkiezingsprogramma’s van de verschillende politieke partijen verschijnen. De lokale ledenvergaderingen hebben dan nog de mogelijkheid om hier op te reageren en wijzigingen aan te brengen. En u heeft dan ook invloed!  Hoe? Dat hoort u in de meeting van 27 mei!

In januari 2022 starten dan de campagnes op weg naar maart. Ook hierbij gaan we u ondersteunen. Wat kunt u doen in de campagne? We bieden u een apart webinar in herfst hiervoor aan. Datum volgt nog. En we ontwikkelen campagnemateriaal dat u kunt inzetten.