Ga mee op onze ledenreis naar Santiago de Compostela

Samen met reisorganisatie VNB organiseert KBO-PCOB in september een bijzondere reis voor leden: naar Santiago de Compostela in Spanje. Pelgrims uit heel Europa eindigen hier hun voettocht, op de Camino de Santiago (de weg naar Santiago). Gaat u ook met ons mee op deze bijzondere reis?

De pelgrims op de route zijn herkenbaar aan de sint-jakobsschelp, het teken van de heilige Jacob. De camino kent veel tradities. Zo laten pelgrims een steen van thuis achter bij Cruz de Ferro, waarmee ze symbolisch hun zonden van zich afleggen en verlicht hun weg vervolgen.

Lopen en beleven

Wij bereizen het laatste gedeelte van de camino van Lintzoain naar Santiago de Compostela. Deelnemers kunnen per dag kiezen of ze gaan wandelen (9 tot 18 kilometer) of dat ze die dag het cultuur-historisch programma volgen. Ze bezoeken dan de indrukwekkende steden onderweg, zoals Burgos, Léon en Astorga, musea, kloosters en kathedralen, het Cruz de Ferro, Finisterre (het einde van de aarde) en uiteraard Santiago de Compostela. Ook voor de wandelaars is er in het programma genoeg ruimte voor mooie bezienswaardigheden onderweg. We verblijven in driesterrenhotels waar u heerlijk kunt eten en uitrusten na een inspirerende dag.

Zondag 22 september t/m donderdag 3 oktober 2019, 12-daagse bus/wandelreis

Reissom: €1.399 per persoon
Toeslag verblijf eenpersoonskamer: €330
Inclusief:

• Vervoer per Comfort Class touringcar
  • 11 overnachtingen in driesterrenhotels op basis van volpension
  • Entreegelden
  • Deskundige Nederlandstalige reisbegeleider, pastoraal begeleider en begeleider vanuit KBO-PCOB

Reisprogramma en boeken

Bekijk het uitgebreide reisprogramma op de website van VNB. Vul bij reisnummer in: SA1904. U kunt ook bellen voor informatie en boekingen naar VNB: 073-681 81 11. Reserveer voor 10 augustus 2019. Vol=vol

Informatiebijeenkomst

Wilt u meer informatie over deze reis? Kom dan op 22 mei 2019 naar een van de (gratis) bijeenkomsten over deze Santiago-reis bij KBO-PCOB in Utrecht. De eerste bijeenkomst is van 15.00 – 17.00 uur, de tweede van 18.00 – 20.00 uur. Aanmelden hiervoor kan via henk.smits@vnb.nl.

Kunt u deelnemen aan deze reis?

Deze reis is niet geschikt voor mensen die minder mobiel zijn. Als wandelaar moet u beschikken over een goede conditie om flinke afstanden te kunnen lopen. Maar ook voor het busprogramma moet u anderhalf uur achter elkaar zelfstandig kunnen lopen.